Smart lastning av vattenscooter eller ribbåt

Speedshine har verkligen en nischad målgrupp. De vänder sig bl.a. till ägare av stora fritidsbåtar och yachter som vill kunna lasta av och på sin vattenscooter eller ribbåt.

Lösningen består av en vagga i plast och rostfritt stål som monteras på akterdäck. Scootern eller ribbåten kan med hjälp av vaggan vinchas ombord. Vaggan utvecklas också för att fungera på t.ex. bryggor, och är därmed relevant för en långt större målgrupp. Produkten säljs på flera marknader, men Norge är den enskilt största.

Speedshine och Manovi har kört med raka rör från början. Så raka att samarbetet kunde tagit slut innan det började. Första frågan Speedshine ställde rörde ett aluminiumämne som behövde bearbetas.

Timingen stämde inte och Manovi meddelade att just detta inte passade, men frågade samtidigt om det inte fanns något annat som man kunde hjälpa till med. Efterfrågan på vaggan ökade vid detta tillfället och Speedshine insåg att man höll på att växa ifrån sin dåvarande Norska produktionsenhet. Manovi fick då frågan om att göra en provserie på hela produkten. Något som föll ut så väl att hela produktionen flyttades till Varberg. Idag tillverkas och monteras hela vaggan hos Manovi. Produkten packas och plomberas innan transport och skickas direkt från Manovis lager till kund. 

Partnerskapet, dialogen och förståelse för varandras utmaningar har gjort detta samarbetet lyckosamt från första stund. En “ge-och ta-relation” som får alla inblandade att ge det lilla extra. Speedshines goda framförhållning och Manovis flexibilitet är i våra ögon en svårslagen kombination.