Din helhetsleverantör inom produktion

När produktionsanpassningen är gjord är det dags för nästa steg. Vi har en stor maskinpark med maskiner för alla behov. Vår personal är erfaren och flexibel, med god laganda och vi arbetar målmedvetet med vidareutbildning. Att ha en bredd i maskinparken är viktigt för att kunna optimera produktionen. Enklare produkter med få moment ska inte tillverkas i stora och avancerade maskiner och vice versa. Rätt maskin för din produkt gör produktionen kostnadseffektiv.

Vi tar din produkt hela vägen fram till kund

Vi vill gärna vara navet i din produktion. Även delar som tillverkas på annat håll, som t.ex. känslig elektronik, kan vi montera enligt konstens alla regler. Vi erbjuder dessutom lagerhållning med 3500 pallplatser. Vi kan även skicka din produkter enligt önskemål, både direkt till kund eller till återförsäljare genom avrop.

Idé & konstruktion

Du har en idé kring en produkt du vill utveckla och en tidig konstruktionsritning/skiss. I detta skedet vill vi gärna hjälpa dig. Vi kan tillsammans med samarbetspartners göra färdiga ritningar. Möten, rådgivning, materialval. När ritningen är färdig diskuterar vi oss fram till bästa materialval.

Prototyp

Manovi hjälper till med prototypframställning. Vi provar prototypen tillsammans. Möten, vidareutveckling, prover.

Förserie

Vi producerar en mindre serie utifrån godkänt underlag. Utvärdering/kvalitetskontroll. Tillsammans med dig provar vi produkterna i skarpt läge. Produktionsanpassning/optimering. Vi diskuterar prognos/volym för att anpassa produktionen och hålla nere tillverkningskostnaden. Vi tittar bland annat på montering, förpackning och logistik.

Prognos

Vi fastställer samarbetsformer, en hållbar prognos för att kunna trygga leveranser i tid. Eventuellt logistikflöde. Vi fortsätter vidareutveckla vårt samarbete. Undersöker om det finns fler moment i produktions- och logistikflödet som vi kan hjälpa till med.